Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesgala 2017

Sveriges första TV-gala för diabetes direktsändes på Världsdiabetesdagen den 14 november från Grand hotell i Stockholm med syftet att samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen samt att sprida kunskap om sjukdomen.

Stort tack för alla bidrag och till alla som tittade

Vår första gala tillsammans med MTG blev framgångsrik med hela 5,7 miljoner kronor i insamlade medel samt över 350 000 tittare. Stort tack till alla er som tittade och alla er som var med och bidrog till insamlingen. 

Alla som skänkte en gåva på över 10 000 kronor

Se Diabetesgalan igen

Missade du diabetesgalan eller vill du kanske se den igen? Oroa dig inte, den finns fortfarande tillgänglig på internet. Se hela galan nedan eller direkt på Viafree.

Diabetesgala för ökad kunskap och mer pengar till forskning

Diabetesförbundet har inlett ett treårigt samarbete med MTG (Modern Times Group) för att öka svenskarnas kunskaper om diabetes och få in mer pengar till forskning. Satsningen innebär en rad gemensamma aktiviteter som till exempel:

  • En Diabetesgala i TV3 per år
  • Ett faktaprogram om diabetes i TV3 per år
  • Radio- och TV-reklam i MTG:s radio- och TV-kanaler

En nyhet som slog rekord

Nyheten om att Sverige skulle få sin första TV-sända diabetesgala till förmån för diabetesforskning slog rekord i våra sociala medier där över 300 000 personer nåddes av det glada beskedet. 

Nyheten, som presenterades på Diabetesforum,  väckte stor uppståndelse. Nedan kan du se filmklippen vi spelade in under Diabetesforum och ta del av alla positiva reaktioner som kom efter att samarbetet tillkännagavs!

MTG (Modern Times Group) är en underhållningskoncern med en rad TV- och radiokanaler som t ex TV3, TV6, TV8, Viafree, Viasat, RixFM och Lugna favoriter. 

Senast uppdaterad 5 juni 2017