Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesgala

Diabetesgalan 2019 blev en stor succé med insamlingsrekord! Peter Jihde och Molly Sandén bjöd på en händelserik kväll där personliga berättelser om att leva med diabetes varvades med framträdanden av stora artister.

Diabetes angår oss alla

Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt till Diabetesfonden, och därmed stötta forskning kring alla typer av diabetes. Samtidigt sprider vi kunskap om sjukdomen till hundratusentals tittare. Idag lever ca 500 000 människor i Sverige med diabetes och så många som 150 000 människor kan vara drabbade utan att veta om det. Diabetes angår oss alla och låt oss därför hjälpas åt så att diabetesforskningen kan göra ännu större framsteg!

Stort tack för alla bidrag

Vår första diabetesgala tillsammans med MTG blev framgångsrik med hela 5,7 miljoner kronor i insamlade medel samt över 350 000 tittare. Målet för vår andra gala var att slå insamlingsrekordet - och det gjorde vi!

Du kan fortfarande ge en gåva

Möjligheten att ge en gåva finns fortfarande. Alla bidrag, små som stora, är lika viktiga i kampen mot diabetes.

Så här kan du ge ditt bidrag till diabetesgalan

Via swish: 900 9010
Ring 099-520 50 för att skänka 50 kr.

Om galan

Diabetesgalan sändes på TV3, Viafree och Viaplay kl 20.00-22.00 den 14 november. Galan är ett samarbete mellan Diabetesförbundet och NENT, där Diabetesfonden är förmånstagare. Missade du galan finns det fortfarande möjlighet att se den på Viafree eller Viaplay:

Se Diabetesgalan

Senast uppdaterad 30 juni 2020