Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesgala

Efter förra årets succé är det snart dags för Diabetesgalan igen! Den 14 november på Världsdiabetesdagen blir det direktsändning med Peter Jihde som programledare. Diabetesgalan kommer bjuda på personliga berättelser om att leva med diabetes varvat med framträdanden av stora artister. En storslagen kväll som rymmer både allvar och glädje och samlar alla goda krafter i kampen mot diabetes.

Diabetes angår oss alla

Målet är att samla in så mycket pengar som möjligt till Diabetesfonden, och därmed stötta forskning kring alla typer av diabetes. Samtidigt sprider vi kunskap om sjukdomen till hundratusentals tittare. Idag lever ca 500 000 människor i Sverige med diabetes och så många som 150 000 människor kan vara drabbade utan att veta om det. Diabetes angår oss alla och låt oss därför hjälpas åt så att diabetesforskningen kan göra ännu större framsteg!

Stort tack för alla bidrag - 2018 satsar vi ännu högre

Vår första diabetesgala tillsammans med MTG blev framgångsrik med hela 5,7 miljoner kronor i insamlade medel samt över 350 000 tittare. Återigen stort tack till alla er som tittade och alla er som var med och bidrog till insamlingen.

Insamlingen till diabetesgalan är igång redan nu

Redan nu kan du som vill ge ditt bidrag till diabetesforskningen som en del av galasatsningen. Alla bidrag, små som stora, är lika viktiga i kampen mot diabetes.

Så här kan du ge ditt bidrag till diabetesgalan

Via swish: 123 900 9010. Uppge dg2018

Via diabetes.se/dg2018

Biljetter till galan

Biljetterna till årets diabetesgala släpptes den 1 oktober kl. 09.30. Intressent för biljetterna var rekordstort och de tog slut på 4 minuter. Nu är även reservlistan fulltecknad. 

Det är jätteroligt med så stort intresse för galan! Tyvärr kan inte alla gå. Men Diabetesgalan är gjord för att visas i tv-rutan och förhoppningsvis får alla som inte fick tag på en biljett en trevlig galakväll hemma i tv-soffan!

För frågor om biljett så kontakta diabetesgalan@nentgroup.com

Om galan

Diabetesgalan sänds på TV3, Viafree och Viaplay kl 20.00-22.00 den 14 november. Galan är ett samarbete mellan Diabetesförbundet och NENT, där Diabetesfonden är förmånstagare.

Senast uppdaterad 21 augusti 2018