Bli medlem
Forskning

Vårt arbete

Vi tycker att alla ska få leva ett långt och friskt liv. Ett liv som inte behöver kretsa kring kost och motion, där inte allt i vardagen handlar om insulinsprutor och hjälpmedel. Ett liv som inte möts av fördomar och orättvisor.

Det finns inget botemedel mot diabetes idag. När sjukdomen griper tag är det för resten av livet. Vår vision är att utrota sjukdomen för gott. Men här och nu gör vi allt för att livet ska vara så rättvist och enkelt som möjligt.

I kampen mot vår tids folksjukdom har vi olika angreppsätt. Vi slår hål på myter och fördomar genom att sprida kunskap. I diabetesrelaterade frågor är vi en stark röst mot orättvisor. Via Diabetesfonden ger vi stöd till forskningen som letar efter ett svar på diabetesgåtan. Vi förenklar i vardagen hos dem som drabbats av diabetes genom att sprida inspiration om egenvård exempelvis om kost och motion. 

 

Orättvisorna och fördomarna om diabetes är många. Till exempel ger olika kommuner olika typer av behandling. Vi tror inte att diabetes gör skillnad på var i Sverige man bor, utan drabbar lika hårt överallt. Tyvärr är det här bara en av många orättvisor i samhället för den som lever med diabetes. Tillsammans med våra medlemmar är vi en stark röst i diabetesrelaterade frågor. Vi påverkar beslutsfattare, kommuner och sjukvården.

Läs mer om Påverkan och opinionsbildning

Vår vision är att utrota diabetes för gott. Vi är helt övertygade om att forskningen kommer hitta ett botemedel och lösa diabetesgåtan. Tack vare forskningen överlever allt fler, men vi har fortfarande en bit kvar. Via Diabetesfonden stödjer vi alla typer av diabetesforskning, för att förenkla livet med diabetes här och nu, och för en framtid utan sjukdomen. 

Läs mer om Forskning
Föreningar

Det kan vara skönt att träffa andra i samma situation och utbyta tips och erfarenheter eller att bara umgås. Vi har flera mötesplatser, till exempel arrangerar våra lokalföreningar massor av aktiviteter.

Hitta din förening
Leva med diabetes

Diabetes drabbar för resten av livet. Hur människor reagerar på att få sjukdomen är väldigt olika. Vissa vill veta så mycket som möjligt medan andra bara vill veta det som är absolut nödvändigt. Vi har samlat all den information du behöver, om kost, motion och hjälpmedel. Vi är diabetessjuksköterskornas förlängda arm. 

Läs mer om Leva med diabetes
Senast uppdaterad 30 juni 2020