Bli medlem Ge gåva

Fråga om Diabetes

Fråga om diabetes är en frågetjänst som Svenska Diabetsförbundet har och här kan du som är medlem få svar på dina frågor om diabetes eller om livet med diabetes.

Vi finns där för dig som haft diabetes länge eller är nydebuterad, men även för släkt och vänner. Kanske undrar du över vilket år insulinpumpen började användas eller är en mamma som inte vet hur hon ska hjälpa sitt barn som inte tar sitt insulin.

Kanske är det frågor som du inte känner dig bekväm med att ta upp inför din läkare eller något som du helt enkelt glömde att ta upp sista gången du var där. Inga frågor är för stora eller för små och du är alltid anonym inför expertteamet. 

För att på bästa sätt besvara era frågor finns ett diabetesteam som hjälper till med sina kunskaper.

Vårat diabetesteam kan inte ge individuella bedömningar eller agera privat rådgivare, vi rekommenderar att man vänder sig till sitt eget vårdteam för individuella bedömningar. Detta är en allmän frågetjänst som du är välkommen att skriva din fråga till. 

Teamet består av:

Diabetesläkare - Eva Hagström Toft

Diabetessjuksköterska - Anja Vidmark, Ingela Levin och Johanna Lind

Dietist - Veronica Broström

Kurator - Sigrid Berggren

Barnmorska - Alexandra Goldberg

Så finns det något du undrat över länge eller just kommit på så är det bara att fylla i formuläret nedan, så gör frågeteamet det bästa för att besvara dina frågor. 

Ställ din fråga om diabetes

Godkänner du att din fråga publiceras anonymt i medlemstidningen Allt om Diabetes? *
Senast uppdaterad 7 februari 2024