Bli medlem Ge gåva

Skellefteå

Välkommen till Diabetesförbundet, Skellefteå!

Vi tycker att alla ska få leva ett långt och friskt liv med diabetes, fritt från orättvisor och fördomar. Genom att sprida kunskap och förståelse i Skellefteå med omnejd är vi en stark röst på lokal nivå.

Ta chansen att träffa andra som lever med diabetes. Vi arrangerar möten och aktiviteter för den som vill engagera sig, utbyta erfarenheter eller bara umgås.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften 2023 är 350 kronor och i den summan ingår också tidningen Allt om Diabetes.  Utan tidning är avgiften 175 kr. Familjemedlem 100 kr.

Att tänka på:

Om barnet i familjen är diabetiker är den bästa lösningen att anmäla barnet som ordinarie medlem och ev förälder som familjemedlem. Då kommer barnet med på namnlistan som används vid utskick av inbjudan till diverse aktiviteter.

Minnesgåvor vid begravning

Minnesgåvor vid begravning - för att vi ska kunna härleda inbetalningar avseende minnesgåvor vid begravningar ber vi er notera namn på den avlidne vid betalningen.

Vår verksamhet

Vi anordnar aktiviteter för både unga och äldre medlemmar.

Seniorgruppen träffas onsdagar ojämna veckor med varierande tema bl a litteratur och trevligt umgänge.

Barn- och föräldragruppen - ett samtalsforum för familjer som har barn med diabetes. Anordnar badresor, pulkåkning, Boda Borg mm om intresse finns.

Återkommande varje höst är Diabetesdagen.

Vi tar tacksamt emot förslag till ytterligare aktiviteter.

Vår historia

Föreningen firade 2022 70-årsjubileum och är den äldsta i Västerbotten. Medlemsavgiften 1952 var 3 kronor

Tidningen Allt om Diabetes

Allt om Diabetes

Allt om Diabetes innehåller senaste nytt om diabetes, om forskning, om nya hjälpmedel och behandlingsmetoder. Den tar upp aktuella vård- och samhällsfrågor som rör människor med diabetes och deras närstående, men speglar också "vanliga människors" vardag och hur de klarar av sin egenvård.

Som medlem får du tidningen sex gånger per år.

Läs mer om Tidningen Allt om Diabetes
Bli medlem

Bli medlem

Vi slår hål på myter och fördomar, ger stöd åt forskning och påverka beslutsfattare. Vi sprider kunskap för den som lever med diabetes och blir en mötesplats för människor i samma situation.Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. 

Bli medlem

Kontakt

  • c/o: Britt Lundqvist
  • Adress: Stafettgatan 8
  • 931 49 SKELLEFTEÅ
  • Telefon: 070 - 2441451
  • Epost: skelleftea@diabetes.se
Senast uppdaterad 29 april 2024