Bli medlem Ge gåva

Piteå

Välkommen till Piteå Diabetesförening!

Vi tycker att alla ska få leva ett långt och friskt liv med diabetes, fritt från orättvisor och fördomar. Genom att sprida kunskap och förståelse i Piteå med omnejd är vi en stark röst på lokal nivå.

Ta chansen att träffa andra som lever med diabetes. Vi arrangerar möten och aktiviteter för den som vill engagera sig, utbyta erfarenheter eller bara umgås.

Vi som sitter i styrelsen har olika erfarenheter när det kommer till diabetes och vårat mål är att nå ut till en så bred målgrupp som möjligt med både äldre och yngre inblandade. Vi vill att diabetes frågan ska nå ut till alla. Är du intresserad av att hjälpa till på den nivå som passar dig så tar alltid all hjälp emot tacksamt. 

Vår verksamhet

 

Föreningen bildades 1968 och har i dag 159 medlemmar. Upptagningsområdet är Piteås, Älvsbyns och Arvidsjaurs kommuner. Vi har i regel medlemsmöten med föreläsare inom något aktuellt område och brukar också samordna resor eller utflykter tillsammans med andra föreningar.

Föräldracafè

Vi har med jämna mellarum föräldracaféer. Där träffas föräldrar med olika erfarenheter av barndiabetes och utbyter erfarenheter och funderingar. Detta är ett bra forum för föräldrar, vars barn nyligen fått diabetes.

Vårt mål är att skapa en barn- och föräldrasektion. Är du intresserad, hör av dig till någon i styrelsen.

Ungdomsgrupp

 

Det finns intresse av en ungdomsgrupp för dem som är över 14 år. Anmäl ditt intresse till föreningen så ska vi ordna någon aktivitet för att få igång gruppen.

Det går bra att ringa till någon i styrelsen eller skicka e-post till pitea@diabetes.se och anmäla intresse.

Kontakt

  • Adress: Kyrkbrogatan 10A
  • 941 31 Piteå
  • Epost: pitea@diabetes.se
Senast uppdaterad 23 januari 2024