Bli medlem
Ge en gåva

Dick Fridén

Dick Fridén, nominerad som ledamot i förbundsstyrelsen

Vad kan du tillföra förbundsstyrelsen i fråga om kompetens och erfarenhet?

Min kompetens är som förälder till två ungdomar med typ 1 diabetes sen 17 år tillbaka. Jag har ledaregenskaper, är saklig och tar mig tid på att läsa in mig på ämnen jag inte behärskar fullt ut. Jag har arbetat som egen företagare sedan jag var 16 år, där jag får utlopp för mitt kreativa tänkande.

Har du tidigare erfarenhet av förtroendeuppdrag/ledaruppdrag?

Jag har erfarenhet som ordförande i diabetesförening i 9 år, dessförinnan satt jag i valberedningen i samma förening. Jag är vice ordförande i länsföreningen. Jag har startat upp en förening för ungdomar som spelar E-sport, där jag hjälper dem att organisera sig. Jag sitter för nuvarande i Svenska Diabetesförbundets styrelse.

Beskriv vad du lärt dig genom dina engagemang.

Att det finns många duktiga människor i alla föreningar som arbetar på ett positivt sätt då man som ordförande kan delegera och vara en ledare som inspirerar och lyssnar på sina medarbetare samtidigt som jag kan ta beslut som är nödvändiga. Utveckla människor och mig själv genom att vara ödmjuk inför alla som brinner för sitt ideella engagemang.


Hur ser du på att representera förbundet i olika sammanhang? (Prata inför människor, politiker, massmedia etc.)

Jag känner att jag har vad det krävs för att representera förbundet i många olika sammanhang såsom kontakt med politiker och prata inför andra människor och massmedia.

Jag är ödmjuk inför uppdraget och ser det samtidigt som en möjlighet att föra förbundets talan, kunna påverka i olika sammanhang i förbundets styrelse.


På vilket sätt vill du bidra till styrelsearbetet? (t.ex. föreningsvana, ekonomi, intressepolitiskt arbete, marknadsföring)

Jag vill bidra med intressepolitiskt arbete och marknadsföring, informationsarbete, detta brinner jag för.

Vad sysslar du med till vardags?

Till vardags ägnar jag mig åt att må bra genom promenader, samtala med nära och kära men även förkovring av alla möjliga ämnen. Även hemprojekt i mån av tid. Jag tycker om utmaningar där jag kan (jag är en fantastisk person som är en duktig lyssnare, kompetent och villig att) lära nytt, jag anser att genom utmaningar utvecklas vi ständigt som personer.

Jag jobbar även med information och kommunikation, samt film och ljudteknik i mitt företag inom film- och webbproduktion. Mestadels med livesändningar och jag har en egen tv-studio som vi sänder olika evenemang från.

Senast uppdaterad 27 april 2021