Bli medlem Ge gåva

Malin Kondor

Vad kan du tillföra förbundsstyrelsen ifråga om kompetens och erfarenhet?

Vad gäller min erfarenhet inom arbete på lokalnivå samt läns , så var jag ordförande när jag satt i Fagersta från 2009 tom 2011. Jag var då också väldigt drivande av att arbeta för dom som ville ha hjälp , eller mera kunskap och framförallt så vill jag ändra inställningen/uppfattningen många har, när man har diabetes. Jag var även ledamot i länsföreningen Västmanland under denna period, och var även där aktiv med att försöka förbättra för dom som lever med denna sjukdom och dom andra runt omkring. Jag har även erfarenhet av att hantera tuffare situationer och då menar jag framförallt fördomar som folk kommer med och som man ska försöka få bort. Med det  jag  är i den  nuvarande förening där jag sitter som sekreterare Övertorneå diabetesförening är  också det stora uppdraget att få informera och prata om diabetes på olika företag, verksamheter här i kommunen.

Har du tidigare erfarenhet av förtroendeuppdrag/ledaruppdrag?

Ja det har jag, jag satt som ordförande i Fagersta Diabetesförening 2009-2011 och under denna period även som ledamot i länsföreningen i Västmanland.

From 2013 har jag suttit med i styrelsen för Övertorneå Diabetesförening Först som ersättare och ansvarig för medlemsregistret och from 2015 sekreterare och vice ordförande, och sitter på dessa poster ännu idag 2020-02-01.

Beskriv vad du lärt dig genom ditt ideella engagemang?

Det kan vara väldigt tufft men något som alltid har stått starkare är att när man får uppskattning för det arbetet man gör så är det värt så mycket mera. Man kan hamna i situationer som inte är roliga att hamna i, men när man vet att det i slutändan gynnar många det arbetet man utför, så är det värt all tid och slit man lägger ner. Det Jag också har lärt mig är att det vi gör är viktigt inte bara för några utan för oerhört många människor. Jag har växt när jag vet att detta är bra och fått ännu mera energi till att utveckla arbetet ännu mera och ännu bättre.

Hur ser du på att representera förbundet i olika sammanhang? (Prata inför människor, politiker, massmedia etc…)

Att representera Svenska Diabetesförbundet för mig skulle vara oerhört prestigefullt, och en stor betydelse att man har möjlighet att göra det oavsett vem eller till vilka det är. Det spelar ingen roll om det är media/politiker/ eller prata inför människor jag gör det med lika stor betydelse. 

På vilket sätt vill du bidra till styrelsearbetet? (t.ex föreningsvana, ekonomi, intressepolitiskt arbete, marknadsföring…)

Jag vill bidra både med föreningsvana och alla dom aspekter vi behöver arbeta med, när jag går in för att göra ett arbete så gör jag det fullt ut, och jag ser till att kunna bidra till allt men sen finns det vissa områden som man kan lite mer än andra t.ex för mig är det föreningsvana , intressepolitiskt arbete, samt ekonomi.

Vad sysslar du med till vardags?

Det som jag sysslar med till vardags är att jag arbetar som undersköterska på ett äldreboende, här i kommunen samt att jag även är politiskt engagerad, och andra föreningar, men bortsett från mitt arbete som uska så är arbetet som jag gör idiellt med det absolut största engagemang så är det att arbeta för oss som lever med diabetes.

Senast uppdaterad 17 februari 2020