Bli medlem Ge gåva

Dick Fridén

Vad kan du tillföra förbundsstyrelsen ifråga om kompetens och erfarenhet?

Min kompetens är som förälder till två ungdomar med typ 1 diabetes sen 16 år tillbaka. Jag har ledaregenskaper, är saklig och tar mig tid på att läsa in mig på ämnen jag inte behärskar fullt ut. Jag har arbetat som egen företagare sedan jag var 16 år, där jag får utlopp för mitt kreativa tänkande. Jag hamnade i skolans värld för 9 år sedan, där jag idag jobbar som bildlärare.

Har du tidigare erfarenhet av förtroendeuppdrag/ledaruppdrag?

Jag har erfarenhet som ordförande i diabetesförening i 8 år, dessförinnan satt jag i valberedningen i samma förening. Jag är vice ordförande i länsföreningen. Jag har startat upp en förening för ungdomar som spelar Esport, där jag hjälper dem att organisera sig. Jag arbetar i skola där jag är lärare och stöttar de ungdomar jag utbildar.

Beskriv vad du lärt dig genom ditt ideella engagemang?

Att det finns många duktiga människor i alla föreningar som arbetar på ett positivt sätt då man som ordförande kan delegera och vara en ledare som inspirerar och lyssnar på sina medarbetare samtidigt som jag kan ta beslut som är nödvändiga.  Utveckla människor och mig själv genom att vara ödmjuk inför alla som brinner för sitt ideella engagemang.

Hur ser du på att representera förbundet i olika sammanhang? (Prata inför människor, politiker, massmedia etc…)

Jag känner att jag har vad det krävs för att representera förbundet i många olika sammanhang såsom kontakt med politiker och prata inför andra människor och massmedia.

Jag är ödmjuk inför uppdraget och ser det samtidigt som en möjlighet att föra förbundets talan, kunna påverka i olika sammanhang i förbundets styrelse.

På vilket sätt vill du bidra till styrelsearbetet? (t.ex föreningsvana, ekonomi, intressepolitiskt arbete, marknadsföring…)

Jag vill bidra med intressepolitiskt arbete och marknadsföring, informationsarbete, detta brinner jag för.

Vad sysslar du med till vardags?

Till vardags ägnar jag mig åt mitt stora intresse, fotografering. Jag jobbar även med Information och kommunikation, samt filmare och ljudtekniker.

Även hemprojekt i mån av tid.  Till vardags gillar jag utmaningar där jag kan (Jag är en fantastisk person som är en duktig lyssnare, kompetent och villig att) lära nytt, jag anser att genom utmaningar utvecklas vi ständigt som personer.

Och i min yrkesroll som lärare inom bild och media har jag alla möjligheter att få information från dagens ungdomar samt tala med dem utifrån mina livserfarenheter.

Senast uppdaterad 17 februari 2020