Bli medlem Ge gåva

Få stöd

Gå med i Svenska Diabetesförbundet och få stöd! Person med diabetes, anhörig eller på annat sätt berörd spelar ingen roll. Det här är ditt förbund, genom hela livet med diabetes.

Här får du  information om det senaste inom forskning,  behandlingsformer och hjälpmedel. Det är här som vi tar vi striden mot orättvisor och fördomar. Vi stöttar och svarar på frågor, påverkar politiker, samlar in pengar till forskning och ser till att det finns försäkringar med rättvisa villkor för alla.

Svenska Diabetesförbundet – hela livets förbund

Dina behov, önskemål och frågor kommer förändras över tid. Därför ser vi till att vårt arbete hela tiden speglar livets skiftande situationer och faser.

Några bra skäl att bli medlem i Svenska Diabetesförbundet!

Svenska Diabetesförbundet är Sveriges största organisation för människor med diabetes. Vi arbetar på olika sätt för att göra livet lättare för dig som har diabetes eller är anhörig.

  1. Stöd vårt påverkansarbete för ett lättare och mer rättvist liv med diabetes
  2. Håll dig uppdaterad om det senaste inom forskning, mediciner och behandling genom medlemstidningen Allt om Diabetes, 6 nummer per år
  3. Teckna unika försäkringar, särskilt framtagna för personer med diabetes.
  4. Delta i medlemsträffar och påverka förbundets verksamhet. Ung Diabetes arrangerar särskilda aktiviteter för dig mellan 15-30 år.
  5. Sök medel från våra medlemsfonder.
  6. Få svar på dina frågor om diabetes av vårat expertteam bestående av: diabetesläkare, diabetessjuksköterska, dietist, kurator och barnmorska. 

Du kan välja mellan tre olika medlemskategorier

Huvudmedlem - Kostar 350 kronor per år och du får tillgång till alla våra medlemsförmåner.
Supportmedlem - Kostar 175 kronor per år och du får delta i de aktiviteter som anordnas av din lokalförening. (Tidningen Allt Om Diabetes ingår inte i Supportmedlem.)
Barnmedlem - Kostar 50 kronor per år och gäller för dig som är upp till och med 17 år. (Tidningen Allt om Diabetes ingår inte i Barnmedlem.)

Gå med i Svenska Diabetesförbundet du också – tillsammans blir vi starkare!

Bli medlem

Bli medlem

Vi slår hål på myter och fördomar, ger stöd åt forskning och påverka beslutsfattare. Vi sprider kunskap för den som lever med diabetes och blir en mötesplats för människor i samma situation.Ju fler vi blir desto starkare blir vår röst. 

Bli medlem
Frågetjänst

Frågetjänst

Fråga om diabetes är en frågetjänst som Svenska Diabetsförbundet har och här kan du som är medlem få svar på dina frågor om diabetes eller om livet med diabetes.

Läs mer om Frågetjänst
Våra föreningar

Lokala föreningar

Det kan vara skönt att träffa andra i samma situation och utbyta tips och erfarenheter eller att bara umgås. Vi har flera mötesplatser, till exempel arrangerar våra lokalföreningar massor av aktiviteter.

Hitta din förening
Senast uppdaterad 15 april 2024