Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesfonden söker insamlingsansvarig

Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets forskningsfond, Diabetesfonden, jobbar mot vision om ett friskt liv med diabetes och en framtid utan sjukdomen. Diabetesfonden är en insamlingsstiftelse som stödjer forskning för att hitta orsaker till och botemedlet mot diabetessjukdomarna samt verka för att öka kunskapen kring diabetes. Vi är Sveriges största insamlingsorganisation inriktad på diabetes, och delade 2019 ut 27 miljoner kronor till svenska forskare verksamma inom diabetes.

Din roll

Diabetesfonden söker nu en driven medarbetare för att utveckla vår insamlingsverksamhet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du jobbar självständigt och i team tillsammans med din kollega på Diabetesfonden. Du rapporterar till kanslichefen och arbetar även nära anställda på Svenska Diabetesförbundet, som delar sin arbetstid mellan Diabetesförbundet och Diabetesfonden.

Vi letar efter dig som är van vid att ta initiativ, är strukturerad och gillar att arbeta både strategiskt och operativt. Du ska ha erfarenhet av kommunikation och insamling och gå igång på att få möjligheten att bygga vidare Diabetesfondens insamlingsverksamhet. Du har troligen tidigare arbetat inom ideell sektor och i en bred roll där alla delar av givarresan innefattats. Som insamlingsansvarig har du ett strategiskt och operativt ansvar över Diabetesfondens insamlings- och kommunikationsarbete. Du arbetar även med olika initiativ och gemensamma projekt Diabetesfonden och Diabetesförbundet emellan med syfte att få de två verksamheterna att närma sig varandra. 

Arbetsuppgifter

 • Du driver insamlingsarbetet framåt, analyserar resultat och utvecklar nya metoder för insamling och intäktsskapande
 • Du ansvarar för att planera, genomföra och utveckla Diabetesfondens kommunikationsinsatser och insamlingskampanjer
 • Du ansvarar för att tydliggöra viken forskning Diabetesfondens anslag går till samt kommunicera ut dess framgångar
 • Du ansvarar för Diabetesfondens nationella kommunikationskanaler och jobbar strategiskt och operativt för att öka Diabetesfondens synlighet och digitala närvaro
 • Du ansvarar för framtagning och grafisk formgivning av kommunikations- och informationsmaterial
 • Du är tillsammans med kollegorna med och arbetar fram Diabetesfondens verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och effektrapport
 • Du arbetar med olika initiativ för att föra Diabetesfonden och Diabetesförbundets verksamheter närmare varandra samt med dess delade kommunikation
 • Du rapporterar till fondstyrelsen om Diabetesfondens verksamhet

Vi ser att du

 • Är drivande, positiv, social, sjlvgående, flexibel och målinriktad
 • Har relevant utbildning inom exempelvis marknadsföring eller kommunikation
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med insamling
 • Arbetat, både operativt och strategiskt, med kommunikation
 • Trivs med varierande arbetsuppgifter
 • Har kunskaper inom InDesign och Episerver

Vi tror att du vill arbeta hos just oss för att du inom denna roll har en stor frihet att själv utforma dina dagar och vill jobba i en tjänst där du gör skillnad på riktigt. Du har möjlighet att arbeta med kampanjer från början till slut och ges utrymme och möjligheter att driva utvecklingen av Diabetesfondens kommunikations- och insamlingsarbete. Diabetesfonden går nu in i ett nytt skede där vi behöver nya tankar för att driva vårt arbete framåt och vi hoppas att du kan vara den personen.  Vi sitter i ljusa fina lokaler och du kommer att arbeta med ett härligt gäng vars drivkraft är att göra livet enklare för de med diabetes.

Tjän­sten är tillsvidare, heltid med må­nad­slön. Provanställning på 6 månader tillämpas. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på Svenska Diabetesförbundets och Diabetesfondens kon­tor vid Globen.

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev till jenny.wiren@diabetes.se senast den 11/8. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta kanslichef Jenny Wirén på jenny.wiren@diabetes.se.

Senast uppdaterad 2 juli 2019