Bli medlem
Ge en gåva

Diabetesfonden söker insamlings- och kommunikationsansvarig

Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets forskningsfond, Diabetesfonden, jobbar mot vision om ett friskt liv med diabetes och en framtid utan sjukdomen. Diabetesfonden är en insamlingsstiftelse som stödjer forskning för att hitta orsaker till och botemedlet mot diabetessjukdomarna samt verka för att öka kunskapen kring diabetes. Vi är Sveriges största insamlingsorganisation inriktad på diabetes, och delade 2019 ut 27 miljoner kronor till svenska forskare verksamma inom diabetes.

Din roll

Diabetesfonden söker nu en driven medarbetare för att utveckla vår insamlingsverksamhet. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete där du jobbar självständigt och i team tillsammans med din kollega på Diabetesfonden. Du rapporterar till kanslichefen och arbetar även nära anställda på Svenska Diabetesförbundet, som delar sin arbetstid mellan Diabetesförbundet och Diabetesfonden. Som en icke-vinstdrivande stiftelse så präglas vårt arbete alltid av en kostnadsmedvetenhet och en driftkraft att skapa mycket av lite, för att kunna göra maximal skillnad för människor som lever med diabetes.

Vi letar efter dig som gillar att ta initiativ, är strukturerad och kan arbeta både strategiskt och operativt. Du har erfarenhet av kommunikation och insamling och går igång på att få möjligheten att bygga vidare Diabetesfondens insamlingsverksamhet. Vi är en mindre organisation, och dina arbetsuppgifter varierar och kan innefatta både stort och smått, strategiskt och operativt. Exempelvis kan en arbetsdag innefatta möten med potentiella samarbetspartners, kontakt med en av Svenska Diabetesförbundets lokalföreningar som vill anordna en insamling bland sina medlemmar, uppdatering av social medier, eller arbete med insamlingsstrategin. Du arbetar även med olika initiativ och gemensamma projekt Diabetesfonden och Diabetesförbundet emellan med syfte att få de två verksamheterna att närma sig varandra.

Arbetsuppgifter

 • Du driver insamlingsarbetet framåt, analyserar resultat och utvecklar nya metoder för insamling och intäktsskapande
 • Du ansvarar för Diabetesfondens kommunikationskanaler, och jobbar strategiskt och operativt för att öka Diabetesfondens synlighet och genomslag
 • Du ansvarar för att tydliggöra för nuvarande och potentiella givare viken forskning Diabetesfondens anslag går till samt kommunicera ut dess framgångar
 • Du ansvarar för framtagning och grafisk formgivning av kommunikations- och informationsmaterial
 • Du är tillsammans med kollegorna med och arbetar fram Diabetesfondens verksamhetsplan, verksamhetsberättelse och effektrapport
 • Du arbetar med Diabetesfondens och Diabetesförbundets gemensamma satsningar och budskap
 • Du rapporterar till Diabetesfondens styrelse om fondens verksamhet under styrelsemötena fem gånger per år

Vi ser att du

 • Är drivande, positiv, social, självgående, prestigelös och flexibel
 • Har arbetat inom ideell sektor eller har relevant erfarenhet från privat eller offentlig sektor
 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med insamling
 • Arbetat, både operativt och strategiskt, med kommunikation
 • Trivs med varierande arbetsuppgifter, både stora och små, och mycket ansvar
 • Har kunskaper inom InDesign och Episerver

Vi tror att du vill arbeta hos just oss för att du inom denna roll har en stor frihet att själv utforma dina dagar och vill jobba i en tjänst där du gör skillnad på riktigt. Du har möjlighet att arbeta med kampanjer från början till slut och ges utrymme och möjlighet att driva utvecklingen av Diabetesfondens kommunikations- och insamlingsarbete. Diabetesfonden går nu in i ett nytt skede där vi behöver nya tankar för att driva vårt arbete framåt och vi hoppas att du kan vara den personen. Vi sitter i ljusa fina lokaler och du kommer att arbeta med ett härligt gäng vars drivkraft är att göra livet enklare för de med diabetes.

Tjän­sten är tillsvidare, heltid med må­nad­slön. Provanställning på 6 månader tillämpas. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på Svenska Diabetesförbundets och Diabetesfondens kon­tor vid Globen, men möjlighet finns till både flexibel arbetsplats för dagen och arbetstid.

Ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev till jenny.wiren@diabetes.se senast den 1/9. Har du frågor om tjänsten är du hjärtligt välkommen att kontakta kanslichef Jenny Wirén på jenny.wiren@diabetes.se.

Senast uppdaterad 2 juli 2019