Bli medlem
Ge en gåva

Diabeteskampen

Tillsammans för ett friskare liv med och en framtid utan diabetes.

Stötta diabeteskampen genom att swisha din gåva till 123 900 9010

För den som har diabetes är varje dag en kamp. Sjukdomen finns alltid där och den tar aldrig semester. För många drabbade och deras anhöriga är varje dag en kamp för att kunna leva ett så vanligt liv som möjligt. Därför är varje bidrag i diabeteskampen viktigt.

Världsdiabetesdagen

Den 14 november uppmärksammas Världsdiabetesdagen runt om i världen. Världsdiabetesdagen är en FN-dag som sätter fokus på alla de miljoner människor som lever med, eller riskerar att insjukna i, diabetes.

För att uppmärksamma den kamp diabetes innebär för många människor, både personer med diabetes och anhöriga, har vi startat initativet #diabeteskampen. #Diabeteskampen är Diabetesförbundets och Diabetesfondens insamlingsinitiativ där alla insamlade medel går till Diabetesfonden. 

Stötta diabeteskampen

Stötta diabeteskampen genom att starta din egen insamling. Diabeteskampen är ett initiativ för att uppmärksamma den kamp diabetes innebär. 

Alla känner någon

Ungefär 500 000 personer har diabetes i Sverige idag. Det innebär att du sannolikt känner minst en person som är drabbad och behöver ditt stöd. Sprid kunskap om diabetes genom att använda våra budskap på sociala medier. 

#diabeteskampen

Följ #diabeteskampen på sociala medier!

Företagsvän

Vill du som företag också stötta i kampen mot diabetes? Läs mer om våra företagsvänner och hur ert företag kan bidra i kampen mot diabetes.

Lär dig om diabetes

Diabetes (Diabetes Mellitus) är inte en utan flera olika sjukdomar med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att blodsockret är för högt. Läs mer om de olika diabetestyperna, behandling och om hur många som beräknas ha diabetes. 

Läs mer om Lär dig om diabetes
Video: 5 övningar alla kan göra hemma

Varenda minut som du rör på kroppen gör skillad för din diabetes. Träningscoachen Leila Söderholm hjälper dig att komma igång! Här visar hon sina 5 bästa övningar som alla kan göra hemma.

SE VIDEOKLIPPET
Diabetesfonden

Diabetesfonden (Stiftelsen Svenska Diabetesförbundets Forskningsfond) stödjer forskning för att hitta orsaker till och botemedel mot diabetessjukdomarna. Vi ökar även kunskapen kring diabetes och verkar för ett långt och friskt liv för de som lever med sjukdomen.

Läs mer om Diabetesfonden
Senast uppdaterad 27 oktober 2020