Bli medlem
Ge en gåva

Diabetes

Diabetes är en sjukdom du lever med dygnet runt. Den följer med dig på träningen, när du äter, sover och umgås med dina vänner.

En miljon svenskar har diabetes eller är i riskzonen att drabbas. Typ 2-diabetes ökar kraftigt samtidigt som Sverige har näst högst förekomst av typ 1-diabetes i världen.

Diabetes (Diabetes Mellitus) är inte en utan flera olika sjukdomar med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att sockerhalten i blodet är för hög. Vid typ 1-diabetes har kroppens egen produktion av insulin helt eller nästan helt slutat att fungera. Vid typ 2-diabetes kan kroppen fortfarande producera lite insulin, men den mängd som produceras räcker inte för kroppens behov.

Lär dig om diabetes

Diabetes (Diabetes Mellitus) är inte en utan flera olika sjukdomar med olika orsaker. Den gemensamma nämnaren är att blodsockret är för högt. Läs mer om de olika diabetestyperna, behandling och om hur många som beräknas ha diabetes. 

Läs mer om Lär dig om diabetes
Leva med diabetes

Diabetes drabbar för resten av livet. Hur människor reagerar på att få sjukdomen är väldigt olika. Vissa vill veta så mycket som möjligt medan andra bara vill veta det som är absolut nödvändigt. Vi har samlat all den information du behöver, om kost, motion och hjälpmedel. Vi är diabetessjuksköterskornas förlängda arm. 

Läs mer om Leva med diabetes
Senast uppdaterad 21 april 2021