Bli medlem
Ge en gåva

Sverige på fötter

Sverige på fötter är ett initiativ från Svenska Friidrottsförbundet som syftar till att få fler i Sverige att just komma på fötter, röra på sig och börja leva ett mer hälsosamt liv. Genom Sverige på fötter vill vi manifestera glädjen av att röra på sig och att göra det tillsammans med andra!

På samma sätt som lamporna släcks under "earth hour" uppmuntras och utmanas hela Sverige att komma på fötter under en och samma timme! Timmen är satt till 14 juni, kl 17-18. Uppmaningen är: Gör vad du vill, bara du inte sitter still!

Manifestationen är ett tillfälle att samla så många som möjligt till att röra på sig tillsammans. Svenska Friidrottsförbundets föreningar kommer att arrangera lokala aktiviteter som människor gratis kan delta i, men man kan också delta precis där man är tillsammans med sin närmaste omgivning. Det är ett ypperligt tillfälle för våra lokalföreningar att genomföra en aktivitet tillsammans.

På hemsidan Sverige på fötter finns alla orter där Svenska Friidrottsförbundet genomför en aktivitetet listade. 

Med Sverige på fötter vill ge våra medlemmar redskapen för att komma igång med sin motion. För personer med diabetes finns det många hälsofördelar med att börja motionera, vi listar några av dem nedan. Det räcker med att promenera några gånger i veckan för att börja kunna dra nytta av de hälsofördelar som finns. 

Motion

  • sänker blodsocker och förbättrar känsligheten för insulin
  • minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar
  • sänker blodtrycket
  • förbättrar blodfetterna
  • ökar syreupptaget i musklerna
  • gör dig gladare! 

Tips och inspiration

Behöver du hjälp med tips och inspiritation för att komma igång med din träning?

Ta en titt i vår inspirationsbroschyr Hitta din motivation!

Senast uppdaterad 12 oktober 2016