
Varenda minut som du rör på kroppen gör skillad för din diabetes. Träningscoachen Leila Söderholm hjälper dig att komma igång! Här visar hon sina 5 bästa övningar som alla kan göra hemma.
Att röra på sig är viktigt för alla människor – men för dig med diabetes är det extra betydelsefullt. Det är faktiskt något av det viktigaste du kan göra för din hälsa. Motion ger jämnare blodsocker, bättre blodfetter och blodtryck – och ger dig ny ork.
Risken för hjärt-kärlsjukdomar minskar om du motionerar. Du mår bättre och får en förbättrad livskvalitet. Motion kan också hjälpa dig att hålla vikten. Blodsockervärdena förbättras och framförallt för den som har typ 2-diabetes finns chans att kunna minska på tablett- eller insulindos.
Rör på dig på det sätt som passar dig bäst, oavsett om det är promenader eller hårdare träning. Om du är otränad, starta försiktigt och öka succesivt.
Har du typ 1-diabetes eller insulinbehandlad typ 2-diabetes behöver du veta hur din behandling och din mat ska anpassas för att undvika allt för stora svängningar i blodsockret när du motionerar. Du kan behöva minska mängden insulin och mäta blodsockret före, under och efter fysisk aktivitet för att hitta rätt insulindoser. Fråga din diabetessjuksköterska/läkare om råd.
Kom igång med Leilas gå-program för 8 veckor! Träningscoachen Leila Söderholm har satt ihop ett gå-program som uppgraderar dina promenader till effektiva må bra-pass. Till programmet!
Varenda minut som du rör på kroppen gör skillad för din diabetes. Träningscoachen Leila Söderholm hjälper dig att komma igång! Här visar hon sina 5 bästa övningar som alla kan göra hemma.
Vissa saker i livet önskar man att man känt till långt tidigare. Här är 8 fantastiska anledningar att röra på dig – för din diabetes.
Kom igång! Träningscoachen Leila Söderholm har satt ihop ett gå-program som uppgraderar dina promenader till effektiva må bra-pass.
Spring för diabetes och uppmärksamma diabeteskampen! Diabetesfonden är en av Göteborgsvarvets välgörenhetsorganisationer, vilket innebär att du kan springa loppet samtidigt som du stöttar diabetesforskningen. Anmäl dig till Göteborgsvarvet på länken nedan så går en del av din startavgift till Diabetesfonden.
Träning har ofta oväntade, bra effekter för den med diabetes. Bättre kontroll på blodsockret är bara en av dem. Forskaren Peter Adolfsson ger dig koll på vad som händer i kroppen när pulsen stiger.
Härma en icke-diabetiker. Det är Stig Mattssons råd till dem som vill träna
hårdare, uppnå ett bra blodsocker och öka sin prestationsförmåga.
Att motion är bra för både kropp och själv och att träning kan öka chanserna att leva ett längre och friskare liv är de flesta medvetna om. Men vad händer i kroppen vid fysisk ansträngning och vad är vinsterna för människor med diabetes?
Det är knappast någon nyhet att kroppen behöver röra på sig för att må bra. Du blir starkare och smidigare, får bättre kondition, du blir gladare och inte minst så påverkas blodsockret på ett positivt sätt.
Här har vi samlat personliga porträtt med personer som har hittat sin favoritmotion - ta gärna del av deras berättelser och låt dig inspireras.
Emil Molin gjorde succé som poängbäst i allsvenskan förra säsongen. Nu går karriären vidare i SHL-klubben Malmö Redhawks. Med kunskap och rutiner är typ 1-diagnosen inget stort hinder för honom som professionell ishockeyspelare.
Med en gedigen kostplan, påfyllning av kolhydrater varje timme, järnkoll på blodsockret och bra träning – Emil Rydh har gjort sina två snabbaste Vasalopp sedan han fick typ 1-diabetes.