Bli medlem
Ge en gåva

Personliga berättelser

De finns många olika uppfattningar om hur det är att leva med diabetes. Här har vi samlat personliga upplevelser och erfarenheter kring hur hur det är att leva med diabetes.

Angelos känsla för hästar

Att ha en ovanlig form av diabetes är kämpigt nog – och ADHD gör det inte lättare. Hyperaktivitet, dålig impulskontroll och koncentrationssvårigheter är knappast någon fördel. Tur då att Angelo Enestubbe, som har diabetesformen MODY, har sina hästar.

Läs mer om Angelos känsla för hästar
Kims kompass

Han säger att det är hans eget fel att han blev sjuk. Utan att klandra sig själv. ”Skuld är grått och blött.” Kim Larsson hämtade styrkan i ansvar och omstartade kroppen. I dag är han symtomfri och har fått coachstatus för tusentals andra med typ 2-diabetes.

Läs mer om Kims kompass
Ingenting är omöjligt

När Robin Bryntessons läkare sa att han bara skulle klara en halvtimmes träning om dagen vägrade han att lyssna. Vikten av att tro på sig själv är något han i dag vill förmedla på sina diabetesläger för barn och unga.

Läs mer om Ingenting är omöjligt
Gör det lättare att leva med diabetes

De flesta människor i Sverige känner till diabetes, eller känner någon som har diabetes, ändå är det få som förstår hur det är att leva med sjukdomarna. Därför har vi en serie filmer på temat "Gör det lättare att leva med diabetes".

Se dem här
Senast uppdaterad 13 augusti 2021