Bli medlem
Ge en gåva

Zucchinibiff

Ingredienser:

  • 2 mellanstora zucchini (ca 500g)
  • 2 ägg
  • 2 dl riven ost (ta det du har hemma, gärna vällagrad för mer smak om man tycker det)
  • 1 liten hackad gul lök (valfritt)
  • 2 hackade vitlöksklyftor (valfritt)
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 msk färska hackade örter eller torkade, om man vill (t ex basilika, persilja)
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning

Gör så här:

 

1. Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet. Lägg zucchinin i en skål och salta med ca 1tsk salt. Blanda runt och låt stå och dra i ca 10 min. Nu kan man förebereda en god sallad och en yoghurtsås!
2. Efter ca 10 min har zucchinin släppt en massa vatten; kram ur den och häll bort. Försök få bort så mycket vätska som möjligt.
3. Vispa ihop äggen i en egen liten bunke och häll över zucchinin.
4. Blanda ner ost , fiberhusk, lök, vitlök och eventuella örter. Lite svartpeppar kan vara gott i.
5. Rör runt väl och låt svälla några minuter.
6. Forma små biffar och stek dem ca 2 minuter på varje sida på medelvärme.

Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 213kcal 42g 15g 6g 5g

Senast uppdaterad 27 oktober 2016