Bli medlem
Ge en gåva

Ugnsrostade grönsaker x3

Ingredienser:

  • 1 mellanstor aubergine
  • Ca 200g körsbärstomater
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Ca 75g fetaost
  • Ca 1,5 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Medan grönsakerna är i ugnen kan man tillaga något på spisen;  några enkla köttfärsbiffar, lite strimlat kycklingkött,  härligt smörstekta fiskfiléer, vända i lite rågmjöl eller vad man kan tänkas vara sugen på.

Jag försöker blanda grönsaker och rotfrukter efter lika tillagningstid och skära dem i därefter lämpliga bitar. Så att de är färdiga samtidigt.

Man kan till exempel ta : morötter, kålrabbi, rotselleri, palsternacka och potatis.

Eller så kan man blanda: fänkål, zuchhini, tomater, paprika och lök

En av våra favoriter är aubergine och tomater med lite balsamvinäger, vitlök och fetaost.

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 180C
  2. Skär auberginen i tärningar ca 1x1 cm stora. Halvera de oskalade vitlöksklyftorna
  3. Lägg auberginen och vitlöken i en ugnsform. Bland med salt och olivolja.
  4. Sätt in auberginen i ugnen och låt stå i ca 15 min
  5. Halvera under tiden körsbärstomaterna
  6. Ta ut auberginen ur ugnen lägg i tomaterna i formen och häll över balsamvinägern. Blanda runt och ställ tillbaka i ugnen i ca 20 minuter
  7. Ta ut formen ur ugnen blanda runt och smula över fetaosten. Sätt tillbaka i ugnen och låt stå i ytterligare ca 15 min, eller tills du tycker att auberginen känns färdig.

 

Näringsvärde        Energi       Protein      Fett       Kolhydrater      Fibrer
Per portion            155kcal        4g          12g        8g                      2g

Gubbröra

Gubbröran är en riktig klassiker och här serveras den på ett gott knäckebröd, men den är lika god på ett grovt bröd eller varför inte till små färskpotatisar?

Läs mer om Gubbröra

Lägg de otinade hallonen (eller andra bär) och ev sockret i en matberedare. Kör sönder bären. Tillsätt Kesella eller annan mejeriprodukt och

Läs mer om Turboglass
Senast uppdaterad 24 november 2016