Bli medlem
Ge en gåva

Spenat- och linsröra

Spenat och linser är en fin kombination både i smak och konsistens. Dessutom är de båda riktigt nyttiga! Näringsrika och fulla med fibrer. Den här krämiga röran serverar vi gärna till små biffar, grillad kyckling eller till fina stekta fiskfiléer.

Ingredienser:

  • Ca 200g tinad fryst eller färsk bladspenat
  • Ca 1,5 dl puy-linser (kallas även ibland för delikatesslinser i affären) eller beluga linser
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk riven färsk pepparrot (eller ca 1 msk på tub)
  • 1 dl vispgrädde
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Det finns många olika linssorter. Här passar de riktigt små puy-linserna bra eller de ännu mindre svarta så kallade belugalinserna. De kokar inte så lätt sönder som andra linser och är så små att de slinker ner även i ovana linsätare av bara farten.

Den här krämiga röran serverar vi gärna till små biffar, grillad kyckling eller till fina stekta fiskfiléer.

Tillagning

  1. Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Det tar ca 15 min
  2. Fräs löken i några minuter i olivoljan. Tillsätt vitlöken och fräs lite till.
  3. Lägg ner spenaten och rör runt. Häll på grädden och rör runt.
  4. Låt koka upp och späd med lite vatten om det behövs. Det ska vara en krämig konsistens. Låt koka några minuter.
  5. Häll i de kokta linserna och senapen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt slutligen den rivna pepparroten. Rör runt väl.

 

Näringsvärde      Energi       Protein      Fett        Kolhydrater        Fibrer
Per portion          186kcal     4g             11g         10g                     3g

Senast uppdaterad 24 november 2016