Bli medlem
Ge en gåva

Spenat- och linsröra

Spenat och linser är en fin kombination både i smak och konsistens. Dessutom är de båda riktigt nyttiga! Näringsrika och fulla med fibrer. Den här krämiga röran serverar vi gärna till små biffar, grillad kyckling eller till fina stekta fiskfiléer.

Ingredienser:

  • Ca 200g tinad fryst eller färsk bladspenat
  • Ca 1,5 dl puy-linser (kallas även ibland för delikatesslinser i affären) eller beluga linser
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk riven färsk pepparrot (eller ca 1 msk på tub)
  • 1 dl vispgrädde
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här:

Det finns många olika linssorter. Här passar de riktigt små puy-linserna bra eller de ännu mindre svarta så kallade belugalinserna. De kokar inte så lätt sönder som andra linser och är så små att de slinker ner även i ovana linsätare av bara farten.

Den här krämiga röran serverar vi gärna till små biffar, grillad kyckling eller till fina stekta fiskfiléer.

Tillagning

  1. Koka linserna enligt anvisningarna på paketet. Det tar ca 15 min
  2. Fräs löken i några minuter i olivoljan. Tillsätt vitlöken och fräs lite till.
  3. Lägg ner spenaten och rör runt. Häll på grädden och rör runt.
  4. Låt koka upp och späd med lite vatten om det behövs. Det ska vara en krämig konsistens. Låt koka några minuter.
  5. Häll i de kokta linserna och senapen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Tillsätt slutligen den rivna pepparroten. Rör runt väl.

 

Näringsvärde      Energi       Protein      Fett        Kolhydrater        Fibrer
Per portion          186kcal     4g             11g         10g                     3g

Zucchinibiff

Mer grönsaker och därmed mer fibrer är ett bra sätt att balansera blodsockret. Ibland känner jag att jag vill skoja till det. Då gör jag dessa smarriga zucchiniplättar. De är så goda att man gärna kan äta dem som en hel måltid.

Läs mer om Zucchinibiff
Ajvarbiffar

Köttfärs och köttbullar är mycket poppis hos oss. Man kan variera köttfärsen i det oändliga nästan. Varje familj har säkert sitt favoritrecept. Här kommer ett  recept som är enkelt och går snabbt att göra och smakar väldigt gott!

 

Läs mer om Ajvarbiffar
Senast uppdaterad 24 november 2016