Bli medlem
Ge en gåva

Matiga muffins

När det är dags för utflykt så gör jag gärna matiga muffins; som i självaverket inte alls är muffins. Det är snarare en äggsmet som jag fyller med olika godsaker som skinka, ost, soltorkade tomater, spenat… ja; beroende på vad jag har hemma och sedan så gräddar jag alltihop i små muffinsformar i ugnen. Därav namnet! Det är väldigt gott och praktiskt att ha med sig i matsäcken.

Ingredienser:

  • 4 ägg
  • 2 msk mascarpone eller färskost eller kvarg
  • 3-4 skivor strimlad skinka
  • ca 1 dl riven ost
  • lite hackad persilja eller någon annan ört, till exempel torkad oregano, timjan eller basilika
  • lite smält smör eller olja att pensla muffinsformarna med
  • salt och peppar

Gör så här:

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 180C
  2. Vispa ihop äggen med mascarponen och örterna, salta och peppra
  3. Pensla 6 st muffinsformar med lite smör eller olja
  4. Fördela äggsmeten jämnt i muffinsformarna
  5. Fördela skinka och ost i formarna.
  6. Sätt in muffinsen i ugnen och grädda i ca 25 minuter.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fiber
Per muffin 111kcal 8g 8g 0,5g 0g
Senast uppdaterad 3 februari 2017