
Kål är en härlig grönsak; den finns i många varianter. Den mycket vanliga vitkålen kan man med några enkla grepp förvandla till en riktig delikatess. Vi gör ofta den här kålen; både på sommaren och på vintern. Och den gillas av alla!
Man kan gnida in köttet med olika kryddblandningar som man gillar. Kanske ingefära och soja, eller chili och koriander.
Gör några goda tillbehör kanske en härlig varm bönsallad, spenat med linser, lite kokt fullkornsris eller kokta matgryn, ett broccolimos och en tomatsallad. Ta gärna fler tillbehör och kombinera så att det blir fina färger också. Det blir faktiskt godare så!
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 286cal 30g 19g 0g 0g
Kål är en härlig grönsak; den finns i många varianter. Den mycket vanliga vitkålen kan man med några enkla grepp förvandla till en riktig delikatess. Vi gör ofta den här kålen; både på sommaren och på vintern. Och den gillas av alla!
Det är så enkelt att jag nästan inte vågar kalla det för ett recept. Man skär en broccolibukett i små bitar ca 2 cm stora, försök behålla de
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr