Bli medlem
Ge en gåva

Kesoplättar

Ingredienser:

  • 1 litet paket keso 250g
  • 2 ägg
  • 1,5 msk fiberhusk
  • en nypa salt
  • 2 msk smör att steka i

Gör så här:

Jag använder fiberhusk i detta receptet för att få plättarna att hålla ihop. Fiberhusk är krossade psylliumfröskal och är glutenfritt och helt utan kolhydrater.

Vi äter gärna plättarna till frukost med ost och skinka, eller som efterrätt med lite bär. Men de fungerar såklart också fint som ett snabbt mellanmål och är riktigt härliga att ta med i matsäcken när det är utflyktsdags.

Tillagning

  1. Blanda alla ingredienser förutom smöret och kör med en stavmixer för att få en slät och fluffig konsistens
  2. Stek små plättar i smöret. Det blir ca 8-10 st.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per plätt vid 10 st 62kcal 5g 4g 1g 1g
Senast uppdaterad 8 februari 2017