
1. Skrubba och rensa musslorna ordentligt. Släng trasiga och öppna musslor som inte stängersig när du knackar på dem.2. Hacka grönsakerna fi
Efter att grönsakerna är hackade och stekta gör man små urgröpningar i såsen för att knäcka ett ägg i varje hål. Ägget får då koka färdigt i såsen. Det blir väldigt vackert i pannan med den djupröda såsen och de solgula äggen; och så smakar det mycket gott. Man kan gärna äta den som huvudrätt med en härlig sallad till eller så kan chakchoukan vara ett tillbehör till några goda biffar, gjorda på kött eller bönor kanske?
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 183kcal 10g 10g 12g 4g
1. Skrubba och rensa musslorna ordentligt. Släng trasiga och öppna musslor som inte stängersig när du knackar på dem.2. Hacka grönsakerna fi
Havre är ett av våra mest näringsrika sädesslag och innehåller också mycket fibrer. Mathavre är en fullkornsprodukt som smakar utmärkt att koka och äta rätt upp och ner; men man kan också spetsa den med lite god ost och göra den lite krämig och len, som i det här receptet.
1. Plocka ner blomkålen i små fina buketter.2. Stek i rikligt med olja på hög temperatur tills den tagit ordentligt med färg. Var försiktigd
1. Dela tomaterna på hälften, strö på salt och socker och toppa med olivolja.
2. Baka tomaterna på 100 grader i ca 2 timmar.
3. Lägg yoghurt i
Svenska Diabetesförbundet
Box 5098
121 16 JOHANNESHOV
Besöksadress
Arenavägen 45, 17tr