Bli medlem
Ge en gåva

Bananplättar

En banan och ett ägg kan bli ett underbart litet mellanmål. Gör små fina plättar i ett nafs och använd gärna lite mognare bananer som är lätta att mosa och även är lite sötare i smaken.

Ingredienser:

  • 1 banan
  • 1 ägg
  • lite smör till stekning

Gör så här:

Tillagning

  1. Mosa bananen med gaffel till en puré i en skål.
  2. Knäck ett ägg i skålen och blanda ihop banan och ägg väl.
  3. Stek små plättar  i lite smör på medelvärme någon minut på varje sida.
  4. Servera som de är eller med keso och kanel, lite nötter eller någon annan uppskuren frukt och en klick matyoghurt.
Näringsvärde Energi Protein Fett Kolhydrater Fibrer
Per portion 240kcal 9g 10g 27g 2g
Senast uppdaterad 8 februari 2017