Bli medlem
Ge en gåva

Bananglass

Efterrätter är alltid en utmaning. Oftast är det massor med snabba svårkontrollerade kolhydrater. De försöker vi i vår familj undvika; men det finns ju massor med gott som man kan äta utan att blodsockret behöver rusa iväg. Här kommer en riktigt enkel efterrätt utan tillsatt socker, som man svänger ihop i ett nafs, om man har planerat lite i förväg.

Ingredienser:

  • 1 mogen banan
  • 1,5 msk kakaopulver

Gör så här:

Det gäller att frysa de mogna bananerna några timmar i förväg. Servera med lite bär och vispad grädde.  Man kan variera sig med olika smaksättningar också; lite rivet apelsinskal, riven kokos,  hackade nötter eller så äter man glassen bara som den är. Jätte-gott.

Tillagning:

1.Skiva bananen och lägg in den i en plastpåse i frysen, minst 5h.

2. Ta fram bananen ur frysen och låt tina i ca 10min.

3. Mixa bananen med kakaon (och eventuell smaksättning) med en handmixer eller i matberedaren.

 

Näringsvärde         Energi         Protein        Fett         Kolhydrater     Fibrer
Per portion             157kcal      3g                3g            27g                   5g

Jordnötssmör

Är så enkelt att göra så det finns ingen anledning att köpa . Dessutom har det en bra fettkvalitet med få kolhydrater.

Se receptet
Äppel-cookies

Ibland hinner man inte baka och ibland vill man ha ett snabbt mellanmål. Ibland vill man bjuda på något lite nyttigare men som ser festligt ut. Då kan man göra dessa äppel-cookies!

Läs mer om Äppel-cookies
Senast uppdaterad 22 december 2016