Bli medlem
Ge en gåva

Avokado-yoghurtsås

Avokado är en riktig superfrukt! Den innehåller mycket vitaminer, mineraler, nyttiga fettsyror och antioxidanter. Jag brukar skiva ner den i sallad, eller bara mosa den med lite citron eller så gör jag en yoghurtsås som tillbehör till både kött och fisk eller några goda grönsaksbiffar. Den blir härligt len och fluffig och även svårlurade grönsaksskeptiker låter sig förföras!

Ingredienser:

  • 2dl matlagningsyoghurt
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk olivolja
  • Salt, peppar

Gör så här:

Man kan också smaksätta avokado-yoghurtssåsen med lite vitlök och citron om man vill; eller lite chilipeppar om man tycker det är gott!

Tillagning:

Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur avokadohalvorna med en sked.
Mixa avokadon med matlagningsyoughurten och olivoljan.
Smaka av med salt och peppar efter smak.

Näringsvärde    Energi     Protein    Fett     Kolhydrater      Fibrer
Per portion        120kcal    2g           11g     3g                      1,5g

Yoghurtsås

Detta är en mycket enkel och väldigt god kall sås som vi använder till mycket. Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt.

Läs mer om Yoghurtsås
Senast uppdaterad 1 december 2016