Bli medlem
Ge en gåva

Ajvarbiffar

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 stor gul lök, riven
  • 1 msk pofiber
  • 1 ägg
  • 2 -3 msk ajvar
  • 1 msk smör
  • Salt och peppar

Gör så här:

Ajvar är en mustig paprikaröra som vi köper på burk i affären. Den finns i olika kryddstarka varianter. Vi använder den också gärna bara som den är, som ett tillbehör till grillat.

Många gånger ska det vara ströbröd eller potatis i recepten. I det här receptet har vi valt att använda pofiber istället för att ändå få en bra konsistens. Pofiber är helt neutralt i smaken och innehåller väldigt lite kolhydrater.

Tillagning:

  1. Värm ugnen till 175C
  2. Blanda alla ingredienserna väl, förutom smöret.
  3. Forma ca 12 st avlånga små biffar i handen.
  4. Bryn biffarna i omgångar i smöret och lägg över dem efter hand i en ugnsfast form.
  5. Sätt in alla brynta biffar i ugnen i ca 15 min. Och förbered någon härlig grönsak att ha till. Kanske en yoghurtsås med feta och citron?

 

Näring                 Energi          Protein        Fett         Kolhydr.       Fibrer   
per portion         323 kcal       25g             23g          3g                1g

Yoghurtsås

Detta är en mycket enkel och väldigt god kall sås som vi använder till mycket. Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt.

Läs mer om Yoghurtsås
Senast uppdaterad 24 november 2016