Bli medlem
Ge en gåva

Utblick

Hur lever människor med diabetes i andra delar av världen? Vi gör nedslag i olika världsdelar och lyfter fram både positiva exempel att lära ifrån, och länder som har stora utmaningar.

På landsbygden i Etiopien innebär en diabetesdiagnos många gånger en dödsdom. Att lyckas sköta och överleva med diabetes är en utmaning.

Läs mer om Etiopien
Australien

I Australien diagnostiseras en ny person med diabetes var femte minut.
Problemet hänger ihop med en allt tyngre befolkning, men det finns förebyggande insatser som fungerar. Ett exempel är The life program, som hjälper människor i riskzonen att leva hälsosammare.

Läs mer om Australien
Indien

Mycket ris, sött te, sockerrör att tugga på och för varmt för att röra på sig. Lägg därtill kroppar som är känsliga för att utveckla diabetes typ 2, och dessutom en alltmer västerländsk livsstil. Allt fler i Indien utvecklar diabetes.

Läs mer om Indien
Singapore

I Singapore har över tolv procent av befolkningen diabetes och det är det näst mest drabbade landet i den rika delen av världen. I år utropade premiärministern krig mot typ 2-diabetes. Lim Cheng Kai från Singapore är utbytesstudent på KTH i Stockholm och en av dem som försöker göra något åt situationen genom att skapa en app för att hjälpa patienterna att äta bättre.

Läs mer om Singapore
Senast uppdaterad 3 november 2016