VILTKÖTT, SÅSOM ÄLG, rådjur och vildsvin, anses nyttigare än kött från tamdjur. Det är magrare och innehåller viktiga mineraler som järn och zink, fettet innehåller omega-3. Dessutom behandlas inte vilda djur med antibiotika, och deras uppväxt påverkar inte miljön på samma sätt som våra tamdjur.

Varje år äter vi 11 000 ton älgkött i Sverige, men vildsvin är det vilt som ökar mest, 2010 åt vi ungefär 2 400 ton vildsvinskött.

Många affärer säljer viltkött på hösten, likaså många gårdsbutiker. En del av dem säljer också på internet, så det är lätt att få tag på.

Lång hållbarhet

Viltkött håller längre i frysen än annat kött eftersom det är så magert.
Två–tre år i frysen är inga problem för en fryst rådjursstek, hjortfilé eller älgbog. Vildsvinskött är däremot lite fetare och hållbarheten är bara 1–2 år.