I tonåren hamnade jag snett och började med droger till följd av ett destruktivt leverne och en inneboende frustration. I sex års tid testade jag allt som kunde döva ångesten.
Men när jag fyllt 20 så bestämde jag mig för att förändra mitt liv, och slutade helt med droger. Jag lyckades till stor del tack vare meditation och yoga. I dag sätter jag diabetes i främsta rummet och lägger ner mycket tid och energi på att äta en bra kost som passar min kropp, och ägnar mig en hel del åt kolhydraträkning. Jag bygger mitt liv kring diabetes, för så länge den fungerar sköter sig resten av sig själv. Jag älskar också att springa och har genomfört maratonlopp. Jag tar numera helt enkelt vara på alla verktyg för att utifrån mina förutsättningar leva bästa möjliga liv. Jag har lätt för att koppla av från diabetes eftersom jag har accepterat min sjukdom. Jag är så mycket mer än min sjukdom, och det finns ett lugn i den insikten. 
Jag tycker att vi som har diabetes också har ett stort ansvar för att sprida kunskap och få andra att förstå sjukdomen. Själv jobbar jag aktivt med Instagram. Jag är till exempel allergisk mot att man blandar ihop typ 1- och typ 2-diabetes.

I FRAMTIDEN TÄNKER jag arbeta med ledarskap
och diabetes. Jag tror att jag kan föregå med gott exempel och utifrån mina erfarenheter visa att allt är möjligt. Jag har sprungit maraton, hoppat fallskärm och tagit dykcertifikat. Allt går om man vill.

Mimis tre bästa råd

  1. Respektera dig själv och din sjukdom.
  2. Våga be om hjälp.
  3. Gå på alla läkarbesök