Bli medlem
Ge en gåva

Personligt

Hur lever andra med diabetes? Och vad kan vi lära av varandra? Ta del av andras berättelser och inspireras av deras sätt att leva sitt liv med diabetes. Goda råd och tips blandas med personliga lärdomar och insikter.

Hjälp på två hjul

När Tommy Wallinder kämpade sig runt Vätternrundan funderade han på hur kunskapen om diabetes skulle kunna öka i samhället. När han rullade i mål hade han bestämt sig för att starta Team Diabetes Riders. Och att skänka pengar till forskning.

Läs mer om Hjälp på två hjul
Beredda på kris

Om krisen kommer, och slår ut samhällsfunktioner som el och vatten, står Martin Axelsson och hans familj förberedda. På grund av dottern Elins diabetes började de hamstra förnödenheter för några år sedan.

Läs mer om Beredda på kris
Ingenting är omöjligt

När Robin Bryntessons läkare sa att han bara skulle klara en halvtimmes träning om dagen vägrade han att lyssna. Vikten av att tro på sig själv är något han i dag vill förmedla på sina diabetesläger för barn och unga.

Läs mer om Ingenting är omöjligt
Diabeteshund

Han krafsar henne på benet när hon är låg och klappar henne i
handen när hon är hög. Blir hon dålig på natten är han där och väcker
henne. Diabeteshunden Diezel är inte bara Emelie Carlssons bästa
vän – han är även hennes stora trygghet och livräddare.

Läs mer om Diabeteshund
Det stora äventyret

Tre månader med ryggsäck i Asien är ett äventyr för vem som helst. För Ulrika Granlund var det dessutom en stor utmaning, då hon har typ 1-diabetes.
– Jag pushade mig själv och visade att det går att resa så här trots sjukdomen.

Läs mer om Det stora äventyret
Alrik ska bota diabetes

Vid två och ett halvt års ålder fick Alrik Manell typ 1-diabetes. Ett besked som kastade omkull tillvaron för hela hans familj. I dag är han tolv år och efter några turbulenta år har livet vänt sedan han fått en insulinpump – och inte minst bytt skola.

Läs mer om Alrik ska bota diabetes
En fet käftsmäll

Efter nio timmars väntan på en akutmottagning i Barcelona fick hon beskedet, det var typ 1-diabetes.
- Det kändes så konstigt, det kändes som att de pratade om någon annan, säger Molly Sandén.

Läs mer om En fet käftsmäll
Bättre läkare

Christine Laine har ägnat sitt yrkesliv som läkare åt diabetes. Ändå blev det chockartat när ­döttrarna fick typ 1-diabetes. Som förälder pusslar hon nu för att få ihop ­familjens vardag – och har fått en större förståelse för sina egna patienter på köpet.

Läs mer om Bättre läkare
Med pumpen kom vändningen

Linda Gustavsson, 35 år, har typ-2 diabetes sedan 14 år tillbaka. Tack vare bättre vård och sitt engagemang i Facebook-gruppen Bolla diabetestankar, som hon var med och startade, och i diabetesföreningen, mår hon idag bättre än tidigare.

Lindas bästa råd
Peter Jihde hittar sitt sätt att leva

Varje spruta. Varje dag. För att ingen ska känna skam över sin diabetes. Så förklarar Peter Jihde varför han lägger ut bilder på instagram som ett sätt att visualisera sin diabetes.

Läs mer
Senast uppdaterad 26 oktober 2016