Bli medlem Ge gåva

TV-gala på Världsdiabetesdagen

29 juni 2017

Sveriges första TV-gala för diabetes direktsänds på Världsdiabetesdagen den 14 november från Grand hotell i Stockholm. Syftet är att samla in så mycket pengar som möjligt till forskningen samt att sprida kunskap om sjukdomen.

Samarbetet mellan Diabetesförbundet och MTG, som sträcker sig över tre år, startade i april. Förutom TV-galan så ingår även produktion av en dokumentärfilm samt TV-reklam. Förberedelserna inför galan, som är en samproduktion mellan MTG-ägda Nice One och Baluba, pågår för fullt och den kommer att direktsändas i TV3, Viafree och Viaplay.

– Den 14 november är alltid en viktig dag för alla som på ett eller annat sätt är drabbade av diabetes, men i år kommer vi se till att den här dagen blir något alldeles extra. Vi ser fram emot att äntligen få skapa den insamlingsgala som alla som är direkt eller indirekt drabbade av diabetes är värda, och inte minst att samla in de extra medel som krävs på vägen mot att lösa gåtan kring diabetes, säger Cecilia Gomez, förbundsdirektör.
Anders Jensen, VD för MTG Sverige, är stolt över att tillsammans med Diabetesförbundet stå bakom den första TV-galan för diabetes och bidra till att slå hål på myter och hjälpa till att sprida kunskap.

– Vår förhoppning är såklart att det leder till att fler får upp ögonen för sjukdomen, men även att de som lever med diabetes varje dag känner sig sedda, uppmärksammade och stärkta. Genom att sända en gala på TV3, Viaplay och Viafree ger vi diabetes en plattform som sjukdomen tidigare saknat i Sverige. Det kommer att bli en glittrande kväll där ämnets allvar och människors egna berättelser blandas med musik och underhållning, säger Anders Jensen.

Höstens TV-gala är den första av tre. Programledare och artister kommer att annonseras närmare galan som direktsänds klockan 20.00 den 14 november.
Den som vill hjälpa till att samla in pengar till forskning kan starta en egen insamling. Läs mer på www.diabetesfonden.se

Alla nyheter