Bli medlem Ge gåva

Över 5,7 miljoner samlades in på diabetesgalan

15 november 2017

Sveriges första Diabetesgala gick av stapeln på tisdagskvällen. Under direktsändningen samlades över 5,7 miljoner kronor in till förmån för diabetesforskningen och bidragen fortsätter att trilla in. Galan sändes på TV3, Viafree och Viaplay från Grand Hôtel i Stockholm under ledning av Peter Jihde och lockade över 350 000 tittare. - Tack! Varje krona är värdefull, säger Peter Jihde.

Hittills har Diabetesgalan totalt haft över 350 000 tittare på TV3, Viafree och Viaplay där siffran fortsätter att öka. I torsdags sändes dessutom dokumentären Leva utan att dö – en  film om diabetes som har setts av över 430 000 tittare på TV3, Viafree och Viaplay.

Under galan samlades över 5,7 miljoner kronor in. Ett företag donerade 250 000 kronor och mer än en handfull privatpersoner donerade 100 000 kronor var. Intäkterna går oavkortat till Diabetesfonden som stödjer forskning kring alla typer av diabetes och dess komplikationer för att hitta orsaker till och botemedel mot diabetessjukdomarna.

– Jag är otroligt stolt och varm i hjärtat över de fina tittarsiffrorna och de väldigt positiva omdömena om Sveriges första direktsända Diabetesgala. Jag är också väldigt glad över de insamlade pengarna som går oavkortat till Diabetesfonden. Det är 5,7 miljoner mer än ingenting då man ska komma ihåg att vi börjar från noll och steg ett är information och kunskap. Vi tog effektivt död på ett antal fördomar denna kväll, säger Anders Jensen, EVP & VD för MTG Nordic Entertainment och initiativtagare till Diabetesgalan.

– Vi är otroligt glada över att ha satt diabetes på agendan och tacksamma över alla de gåvor som kommit in och som gör att vi kan satsa ännu mer på forskning både för att hitta ett botemedel och göra livet med diabetes lättare, säger Cecilia Gomez förbundsdirektör på Diabetesförbundet.

Diabetesgalan anordnades i samarbete med MTG och är en samproduktion mellan MTG-ägda Nice One och Baluba.

Alla nyheter