Bli medlem
Ge en gåva

God jul och gott nytt år!

23 december 2016

Tack för att du varit med oss under 2016

Tillsammans arbetar vi för att livet med diabetes ska vara så rättvist och enkelt som möjligt, och vi vill passa på att berätta vad du som medlem bidragit med till under 2016.

Diabetesförbundet möts med respekt av beslutsfattare och myndigheter tack vare våra medlemmars engagemang, något som i slutändan påverkar den vård och det stöd du får. Under 2016 uppmärksammade vi att föräldrar till barn med diabetes inte får ta ut tillfällig föräldrapenning för att lära upp skolpersonal. Det är oacceptabelt och innebär att barn med diabetes inte får samma förutsättningar som andra att klara sin skolgång. Vi har arbetat aktivt med frågan under året, bland annat genom uppmärksammade nyhetsartiklar, kontakt med ansvariga ministrar och träff med utredaren för föräldraförsäkringen. Tillsammans kan vi arbeta för att få en snabb lösning på ett problem som är akut för många föräldrar till barn med diabetes.

Vi har utvecklat våra medlemsförmåner och kan nu erbjuda dig som är medlem möjlighet att teckna en livförsäkring enligt motsvarande villkor som för en person som inte har diabetes.

2016 har även bjudit på en medlemstidning i nytt format och en ny webbplats. På hemsidan kan ni bland annat hitta matfilmer och recept.

Under 2017 kommer vi arbeta vidare med innehållet i både tidning och på webb för att kunna erbjuda dig som medlem ännu fler förmåner.

Vi tycker att alla ska få leva ett långt och friskt liv. Genom att slå hål på myter, sprida kunskap, förenkla i vardagen och stödja forskningen gör vi tillsammans livet med diabetes så rättvist och förenklat som möjligt.

Tack för ditt stöd!

God jul och gott nytt år önskar
Svenska Diabetesförbundet

P.S. Inte medlem än? Bli det här diabetes.se/medlem

Vi på Diabetesförbundet vet att livet med diabetes är kantat av orättvisor och okunskap som kan innebära hinder i vardagen. Att inte kunna teckna vissa försäkringar är bara ett exempel. En person som lever utan sjukdomen ser försäkringar som en självklarhet men vi vet att våra medlemmar kan ha svårt att teckna vissa försäkringar. En livförsäkring är speciellt svår att få.

Teckna försäkring
Alla nyheter