Bli medlem Ge gåva

Förbundet lanserar unik barnförsäkring

9 mars 2018

Diabetesförbundet kan nu erbjuda medlemmar en barnförsäkring som inte kräver hälsodeklaration och som inte innebär en högre premie.

Försäkringar för personer med diabetes har genom alla tider varit en dyster historia med svårigheter att över huvud taget få ett fullgott försäkringsskydd, och dessutom ofta till högre kostnad. De senaste åren har det ljusnat något, och Diabetesförbundet kan redan erbjuda medlemmar en rad unika försäkringar.

Nu lanseras också en av de kanske mest efterlängtade i form av barnförsäkring, som låter föräldrar till barn med diabetes teckna en försäkring på lika villkor som friska barn.

I korthet innebär den nya försäkringen att alla medlemmar kan teckna en barnförsäkring. Ett villkor som ställs är dock att de även har tecknat en olycksfalls- eller livförsäkring genom förbundet. Försäkringen kräver inte någon hälsodeklaration och täcker även skador som anses vara ”diabetesrelaterade”.
− Det är jättebra att kunna erbjuda medlemmarna en barnförsäkring, och jag tror också det kan locka nya medlemmar. Även om jag inte själv haft problem med försäkringsfrågor så har jag hört många andra föräldrar som drabbats. Har du fel försäkringsbolag så kan det hända att du inte får någon ersättning alls, säger Ola Lagström, ledamot i förbundets föräldraråd och även i DF Kalmar-Öland m.o. som själv har två barn med diabetes på 16 respektive 11 år.

Den nya försäkringen lanseras under våren.
− Vi är glada att vi äntligen kan ge barn och föräldrar den trygghet som en barnförsäkring innebär. Vi har arbetat länge för att nå resultat, och är mycket stolta över att kunna ge våra medlemmar den här möjligheten, säger förbundsdirektör Cecilia Gomez.

Alla nyheter