Bli medlem Ge gåva

Bus eller pant

1 november 2017

Halloween innebär ofta stora mängder godis vilket kan ställa till det för barn med diabetes. Åttaåriga Melvin Ljungkvist från Kvidinge bestämde sig för att, istället för godis, samla in pantflaskor och bidra till forskning kring sin sjukdom.

Precis som för andra barn med diabetes är vissa dagar tuffare än andra. Halloween kan vara en sådan tid, när andra barn sätter i sig stora mängder godis utan att behöva tänka på svängande blodsocker. 
− Vi äter godis i begränsad mängd, men kände att det blir fel med godis i så stora mängder som det kan bli under Halloween, berättar Melvins mamma Laritha Ljungkvist.
Idén till att samla flaskor och burkar kom när Melvin och Laritha pratade om diabetes och Laritha berättade att det finns personer som forskar om sjukdomen.

− Han undrade vad forskning var, och jag berättade att forskare arbetar för att försöka lösa gåtan med diabetes.

Melvin bestämde sig för att dra in pengar till forskning, och började samla pantflaskor och burkar redan i december förra året. Under Halloween kommer han att ge sig ut och knacka på dörrar för att få in mer pengar. Hittills har han samlat ihop 1600 kronor som snart ska föras över till forskning genom Diabetesfonden, och han får många positiva kommentarer.

Alla nyheter