Bli medlem Ge gåva

7 miljoner extra till diabetesforskning

1 november 2017

Diabetesfonden har tagit beslut om att öka årets anslag till diabetesforskning med sju miljoner, vilket ger en totalsumma om 25 miljoner kronor. Anslagen delas ut till de forskningsprojekt som bedöms hålla den högsta vetenskapliga kvalitén.

- Diabetes är en av vår tids folksjukdomar med över en halv miljon drabbade bara i Sverige. Varje dag insjuknar 2 barn och 50 vuxna i någon av diabetessjukdomarna. Vi vill göra allt vi kan för att hitta lösningen på diabetesgåtan, säger Fredrik Löndahl, ordförande i Diabetesfonden.

Satsningen på ökade anslag sker samtidigt som diabetes får ökat utrymme i nationell media när MTG sänder Diabetesgalan till förmån för Diabetesfonden på Världsdiabetesdagen den 14 november. Galan visas på TV3, Viafree och Viaplay och tidigare i veckan blev det känt att Christina Stenbeck kommer att dela ut the Maximus Prize till en eldsjäl som gör något speciellt för de som lever med diabetes.

- Vi är väldigt glada att Anders Jensen, VD på MTG tog initiativ till den här galan och att Christina Stenbeck och hennes döttrar lyfter diabetesfrågan genom det här priset till minne av Max Stenbeck. Det är viktigt att vi både arbetar för att göra livet lättare för de 500 000 svenskar som lever med diabetes och försöker hitta ett botemedel, säger Fredrik Löndahl.

Diabetesfonden stödjer forskning av högsta vetenskapliga kvalitet om alla typer av diabetes. I år beräknas minst 7 Mkr gå till forskning om typ 1-diabetes. Läs mer om Diabetesfonden på www.diabetesfonden.se

För frågor, kontakta: 
Therèse Molander
076-0798103

Alla nyheter