Bli medlem
Ge en gåva

I fokus

Långläsning om allt från träning och kost, en trend i samhället, till olika typer av granskningar.

På väg mot vuxenlandet

Du kan bli för full på festen, insulinet kan försvinna på resan i Asien och du kan få hypoglykemi när du flyttar hemifrån och bor själv. Alkohol, resor och flytt hemifrån hör ofta ungdomen till, men innebär större risker för dig som har diabetes. Så hur kan du planera äventyren för att slippa göra onödiga misstag?

Läs mer om På väg mot vuxenlandet
Lägg till en god vana

Motion och bättre kost kan skjuta upp följdsjukdomar till diabetes eller i bästa fall göra att man slipper dem. Att stressa mindre i vardagen och dra ner på rökning och alkohol bidrar också till ett bättre liv.

Läs mer om Lägg till en god vana
Forskning som förändrar

Forskning kostar massor av pengar, tar mycket tid, är riskfyllt och sker utan garanti att lyckas. Men det kan leda till bättre mediciner, smartare ­hjälpmedel och till och med bot. Vi börjar med att lyfta fram de största framstegen 2016.

Läs mer om Forskning som förändrar
Forskningens godbitar från 2016

I forskningsdatabasen clinicaltrials.gov fanns vid årsskiftet runt 2 000 pågående kliniska studier, över hela världen, på typ  1- och typ 2-diabetes som involverade läkemedel. Här listar vi några av de största framgångarna från 2016, utan inbördes rangordning.

Läs mer om Forskningens godbitar från 2016
15 år till nytt läkemedel

Från den första vetenskapliga teorin till att ett nytt läkemedel blir godkänt tar det runt 15 år och hela processen kostar i genomsnitt 10–15 miljarder kronor. Bakom dessa siffror ligger ett omfattande vetenskapligt arbete för att läkemedel ska vara säkra och effektiva.

Läs mer om 15 år till nytt läkemedel
Motion

Att motion är bra för både kropp och själv och att träning kan öka chanserna att leva ett längre och friskare liv är de flesta medvetna om. Men vad händer i kroppen vid fysisk ansträngning och vad är vinsterna för människor med diabetes?

Läs mer om Motion
Senast uppdaterad 3 november 2016