Bli medlem Ge gåva

Studiosamtal om diabetes

Panelsamtal om saker som är värd att veta om diabetes.

Psykisk ohälsa och typ 2 diabetes

Psykisk ohälsa och Typ-2 diabetes. Samtal med Janeth Leksell, diabetessjuksköterska och omvårdnadsforskare vid Uppsala univiversitet och Emelia Mellergård, psykolog och forskare vid Lunds universitet. Samtalsledare Fredrik Hed.

Vilka krav har jag rätt att ställa på vården?

Vilka krav har jag rätt att ställa på vården? Samtal om nationella riktlinjer och ojämlikheter i vården med Janeth Leksell, diabetessjuksköterska och omvårdnadsforskare vid Uppsala univiversitet och Samtalsledare Fredrik Hed, medicinjournalist.

Kraften i kosten

Värt att veta om diabetes: kraften i kosten. Mat blir ofta väldigt laddat bland personer som lever mer diabetes. Varför är det så? Samtal om kost med Lars Erlman, tidigare kock och Marina Sjöberg, idrottspedagog, beteendevetare och legitimerad dietist. Samtalsledare Fredrik Hed, medicinjournalist

Diabetes typ 2 hos unga

Värt att veta om diabetes. Ju tidigare man får diabetes, desto större del av livet måste man leva med den, och desto större blir risken för komplikationer. Det här samtalet handlar om att diabetes typ 2 kryper neråt i åldrarna, vad det beror på och hur det kan hanteras. Vi vet att livsstil och ärftlighet samspelar, men visst har väl samhället också ett ansvar? I samtalet medverkar Peter Bergsten, barnläkare, Uppsala och och Marina Sjöberg, dietist, Karlstad. Samtalsledare Fredrik Hed, medicinjournalist.

Senast uppdaterad 4 september 2023