Välkommen till Ung Diabetes!

Ung diabetes header fb

 

Ung Diabetes är en del av Svenska Diabetesförbundet och finns till för personer med diabetes mellan 15 och 30 år. Vi arbetar med att sprida information, inspiration och stöd till unga med diabetes och personer i deras omgivning. Detta gör vi genom att skapa mötesplatser där det är möjligt att byta erfarenheter, hitta gemenskap och öka kunskapen om diabetes.

Vi i Ung Diabetes består av ett råd med åtta unga vuxna som, tillsammans med stöd från Svenska Diabetesförbundet, arbetar ideellt för att göra vardagen lättare för människor med diabetes.

Årligen ordnar Ung Diabetes både nationella och lokala aktiviteter, samarbetar med vården på olika sätt, samt arbetar med ungdomsfrågor och intressepolitiska frågor både på ett nationellt och internationellt plan, för att ge ett ungt perspektiv på frågor som rör diabetes.

Ung Diabetes är religiöst och partipolitiskt obundna, och vi ger inga kost- eller medicinska råd. Det händer att vi delar nyheter, forskningsrön, och information om nya produkter som vi anser är relevanta, men vi behandlar alla företag och organisationer likvärdigt, och förekommer samarbeten framgår detta tydligt.

Följ oss på Facebook och Instagram för att se vårt dagliga arbete, och anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få veta vad som händer hos Ung Diabetes och i diabetesvärlden! Skicka din mailadress till nyhetsbrev@ungdiabetes.se 

Kontakta oss!

Har du någon idé på hur vi kan göra Ung Diabetes bättre? Vill du ge kritik eller en klapp på axeln?

Ställ din fråga om diabetes!

Har du några frågor eller funderingar kring din diabetes? Kontakta vår funktion Diabeteskompis, där du kan ställa anonyma frågor till utbildad personal.

Ung Diabetes lokalt

Är du en av dem som är intresserad av att möta andra personer med diabetes, inte bara på nationella aktiviteter eller sjukhus utan även lokalt, i vardagen?

Kalendarium

Stöd Diabetesfondens arbete

Stöd Diabetesfondens arbete

Var med och bidra till framsteg inom diabetesforskningen. Skänk en gåva till Diabetesfonden.

Diabetesfonden