Diabetesförbundets medlemsförsäkringar

Som medlem i Svenska Diabetesförbundet har du möjligheten att teckna försäkringar som annars är svåra att få för personer med diabetes. Vi erbjuder dels en förmånlig olycksfalls- och sjukvårdsförsäkring - Diabetesförbundets Olycksfall Special - och dels en Bokvar-försäkring.

Vi har förbättrat våra försäkringar Diabetesförbundet Olycksfall Special och Diabetesförbundet Olycksfall Special 65+ ytterligare och bytt försäkringsgivare till Protector försäkring. Innehållet är i stort detsamma som tidigare, men har på flera punkter förbättrats. För mer information om aktuella villkor, kontakta vår försäkringsservice på 08-697 45 66.

Nyheter är bland annat att det i Diabetesförbundet Olycksfall Special ingår ett nytt moment; Ekonomisk invaliditet. Det innebär att ersättning lämnas vid minst 50 procents bestående nedsättning av arbetsförmågan. Bedömningen av invaliditetsgrad förs i relation till den förlust av arbetsförmågan som olycksfallsskadan medför. Nytt är också att ersättningen för medicinsk invaliditet ökar från 400 000 kr till 800 000 kr. I försäkringen Olycksfall Special 65+ ökar ersättningen för medicinsk invaliditet från 200 000 kr till 400 000 kr.

Från och med aviseringen 2015-07-01 kommer ni att kunna betala via autogiro. En blankett för det hittar du här: Autogiroanmälan (pdf)

Vår Olycksfallsförsäkring Special är unik i och med att du som medlem slipper fylla i en hälsodeklaration. Tack vare att du tillhör en stor grupp erbjuds du en bra försäkring till ett bra pris som annars inte hade varit möjligt. Vi erbjuder två försäkringspaket, ett för dig mellan 16-65 år och ett för dig över 65 år.

Du kan läsa mer om vad olycksfalls-och sjukvårdsförsäkringen innebär under frågor och svar.

Diabetesförbundet Bokvar ger dig som medlem ersättning för dina boendekostnader om du skulle bli sjukskriven till följd av ett olycksfall, arbetslös eller om du avlider. Du kan läsa mer om vad försäkringen  innebär under Bokvarförsäkring: Frågor och svar.

Kontakta Diabetesförbundets försäkringsservice

Har du frågor om försäkringen är du välkomen att kontata försäkringsservice på telefonnummer: 08-697 45 66.

Knappval

  1. Frågor om din försäkring
  2. Frågor om din premieavisering
  3. Anmälan av en skada eller frågor om en pågående skada
  4. Övriga frågor
Senast uppdaterad 2015-04-16
Skicka ett tips om sidan till någon

Kalendarium

Inloggning

Inloggning för dig som förtroendevald eller administratör av webbplatsen.

Logga in här

Diskutera diabetes!

På vårt diskussionsforum kan du diskutera allt som rör diabetes och lite till.

Gå till diskussionforumet

Stöd Diabetesfondens arbete

Stöd Diabetesfondens arbete

Var med och bidra till framsteg inom diabetesforskningen. Skänk en gåva till Diabetesfonden.

Diabetesfonden

Allt om Diabetes är här!

Allt om Diabetes är här!

Nu är den här! Den nya medlemstidningen Allt om Diabetes kommer i brevlådan hos de som har ett medlemskap med tidningsprenumeration. Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att ni ska vara det med.

Läs det nya numret

Humanfonden

Spara i Swedbank Robur Humanfond – och stöd Svenska Diabetesförbundet.

Spara i Humanfonden

Folkspel

Folkspel

Klicka här för att läsa mer

Folkspel