Tidningen Allt om Diabetes

Allt om Diabetes är Svenska Diabetesförbundets nygamla medlemstidning. Tidigare hette tidningen Diabetes, men kommer med start den 24 februari 2016 ut i en ny form och med ett nytt namn.
Omslagsbild Allt om Diabetes nr3

Vår medlemstidning har alltid varit uppskattad av befintliga medlemmar, och den har varit en viktig källa till information både för medlemmar, beslutsfattare och vårdpersonal. Detta är något vi vill att den ska fortsätta vara. Med en kontinuerlig utveckling, även av det som redan är uppskattat, så utvecklas vi som förbund.

Mer information om tidningen hittar du under Frågor och svar.

Vill du komma i kontakt med någon som arbetar med tidningen finner du kontaktuppgifter under fliken Redaktion.

Följ gärna tidningen på Facebook.

Nedan finner du ett urval av artiklar.

I FOKUS: Motion vid diabetes

Att motion är bra för både kropp och själv och att träning kan öka chanserna att leva ett längre och friskare liv är de flesta medvetna om. Men vad händer i kroppen vid fysisk ansträngning och vad är vinsterna för människor med diabetes?
train

Ta reda på ditt varför!

Din egen motivation är oerhört viktig, ja helt avgörande för att du ska komma i gång med träningen. Charlotte Althin i Malmö är idrottspedagog och föreläser om motivation, träning, hälsa och kost. Här är hennes råd.
Janne Hellbom

"Som att hitta en helt ny värld!"

För Janne Hellbom var det länge otänkbart att gå på gym, ta en joggingtur eller ens göra minsta armhävning. Men livet tog en helt ny vändning när han fick diabetes typ 2.
Abdul

Räddad av sin diabetes

Han var nära att dö i Islamiska statens fångenskap. Nu sitter 29-årige Abdul Razzak i en lägenhet i Krylbo och funderar över framtiden.

Jönköping och Skåne bäst på CGM och FGM

Den svenska sjukvården blir allt bättre på att skriva ut hjälpmedel för kontinuerlig glukosmätning. Men variationen är stor inom landet, trots bättre HbA1c och färre komplikationer.
Mats Mattson, <<försäkringskassan

HETA STOLEN: Mats Mattson, Försäkringskassan

Föräldrar nekas tillfällig föräldrapenning för att skola in sina barn med diabetes på förskola och i skolan. Vi frågade Mats Mattsson, verksamhetsansvarig för föräldraförsäkringen på Försäkringskassan varför.

Monica

SÅ GÖR JAG: "Styr sjukdomen med din kunskap"

Monica Gustafsson från Uppsala är 60 år och har haft typ 1-diabetes i 57 år. Hon tränar för Stockholm halvmaraton den 10 september.

Kalendarium

Inloggning

Inloggning för dig som förtroendevald eller administratör av webbplatsen.

Logga in här

Diskutera diabetes!

På vårt diskussionsforum kan du diskutera allt som rör diabetes och lite till.

Gå till diskussionforumet

Stöd Diabetesfondens arbete

Stöd Diabetesfondens arbete

Var med och bidra till framsteg inom diabetesforskningen. Skänk en gåva till Diabetesfonden.

Diabetesfonden

Allt om Diabetes är här!

Allt om Diabetes är här!

Nu är den här! Den nya medlemstidningen Allt om Diabetes kommer i brevlådan hos de som har ett medlemskap med tidningsprenumeration. Vi är mycket nöjda med resultatet och hoppas att ni ska vara det med.

Läs det nya numret

Humanfonden

Spara i Swedbank Robur Humanfond – och stöd Svenska Diabetesförbundet.

Spara i Humanfonden

Folkspel

Folkspel

Klicka här för att läsa mer

Folkspel